Photobucket Photobucket

Flytende mat, med mer proteiner

Den vanskeligste jobben for meg den første måneden vill være å få i meg nokk proteiner, systemet mitt sliter med å ta det opp rett etter operasjonen, det gjør det hoss alle opererte.
Og frem til onsdags morgen går jeg på "flytende" mat, som supper, smoothie og slikt. Da ble det fortalt på sykehuset hoss ernæringsfysiologen at vi kune for eksempel ha 50 gram fisk i fiskesuppen for å så bruke stavmikseren for å mose fisken så det ikke var noen biter i den, eller vi kunne koke ett egg og ha i tomatsuppen og mose det..høres litt sert ut akurat det med et helt most egg..så det blir jeg sikkert ikke å prøve x)
Så til lunsj hadde jeg: 1 pose rett i koppen kremet fiskesuppe, 1 1/2 fiske bolle og litt reker. De annbefalte spesiellt skalldyr som en god protein kilde til slikt ssom fiskesuppe, bra jeg liker slikt som reker da! Og generellt ikke er så kresen.

Og til middag ble det: 1 pose rett i koppen tomat suppe, to toppede ts kesam og såkaldte "forball pølser" små runde pølsebiter laget av kylling og kalkun.

Jeg synes begge delene ble velldig gode, middagen bla litt tykk...kansje mer pure enn suppe...eller kansje en mellomting mellom de to, men magen har taklet det fint, skal jo begynne med pure/moset mat på onsdag så...men skal være flink å få den flytende frem til da uansett, og jeg kommer jo til å fortsette med supper selvom jeg får spise pure/moset mat, har bare i litt mer kesam og kjøtt etc så får jeg i alle fall en stor del av proteinene jeg trenger! (:

Men som mange sier som har tatt denne operasjonen, så får jeg også en viss følelse dem snakker om, den følelsen som "oi, nå spiste jeg mer enn jeg gjorde sist!". Og jeg kjenner litt på følelsen av å være "redd" for å ødelegge dette for meg selv fordi jeg spiser mer enn gangen før der, men det er jo normalt, du skal øke matmengen litt etter litt, så jeg vill jo klare på mer suppe i dag, enn jeg gjorde for 3 dager siden, slik er det bare...men man går med den der følelsen av at man overspiser uansett... Men jeg vet jeg ikke gjør det (:

-Mete :3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Merethe

21, Øksnes

Merethe er navnet, Mete er kallenavnet, jeg skriver om mye rart og ting som skjer rundt meg og med livet mitt, jeg skriver mine meninger, men er åpen for at andre har sine også, men husk i enkelte tilfeller, er allt eller ingenting rett eller galt. Jeg respekterer din mening, men du må også respektere min :)

Kategorier

Arkiv

hits